Kapros csirke padlizsánnal recept
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 1 db padlizsán
- 3 db paprika
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek kapor, morzsolt
- 1 tk édeskömény, őrölt
- 1 kávéskanál cayenne bors
- 1 kávéskanál kurkuma
- 2 ek kacsa zsír
- 2,5 dl tejszín
- só
Elkészítése:
A húst lebőrözöm kicsontozom és apró darabokra vágom.
A paprikát kicsumázom és a padlizsánnal együtt kockára vágom.
Egy edényben zsírt forrósítok, megdinsztelem rajta a felaprított vöröshagymát, majd megpirítom rajta a felaprított bacont.
Rádobom a húst, megszórom a fűszerekkel, rászeletelem a fokhagymát, aláöntöm a bort és a hús fehéredéséig pirítom.
Ezután hozzáadom a felaprított padlizsánt és paprikát, sózom, beleöntöm a tejszínt és fedő alatt 5 percig párolom, majd tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









