Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros csirke padlizsánnal recept

Kapros csirke padlizsánnal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkecomb
    • 1 db padlizsán
    • 3 db paprika
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 1 db vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 ek kapor, morzsolt
    • 1 tk édeskömény, őrölt
    • 1 kávéskanál cayenne bors
    • 1 kávéskanál kurkuma
    • 2 ek kacsa zsír
    • 2,5 dl tejszín

    Elkészítése:

    A húst lebőrözöm kicsontozom és apró darabokra vágom.

    A paprikát kicsumázom és a padlizsánnal együtt kockára vágom.

    Egy edényben zsírt forrósítok, megdinsztelem rajta a felaprított vöröshagymát, majd megpirítom rajta a felaprított bacont.

    Rádobom a húst, megszórom a fűszerekkel, rászeletelem a fokhagymát, aláöntöm a bort és a hús fehéredéséig pirítom.

    Ezután hozzáadom a felaprított padlizsánt és paprikát, sózom, beleöntöm a tejszínt és fedő alatt 5 percig párolom, majd tálalom.

    Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá