Kapros csirke padlizsánnal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 db padlizsán
  • 3 db paprika
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek kapor, morzsolt
  • 1 tk édeskömény, őrölt
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 2 ek kacsa zsír
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítése:

A húst lebőrözöm kicsontozom és apró darabokra vágom.

A paprikát kicsumázom és a padlizsánnal együtt kockára vágom.

Egy edényben zsírt forrósítok, megdinsztelem rajta a felaprított vöröshagymát, majd megpirítom rajta a felaprított bacont.

Rádobom a húst, megszórom a fűszerekkel, rászeletelem a fokhagymát, aláöntöm a bort és a hús fehéredéséig pirítom.

Ezután hozzáadom a felaprított padlizsánt és paprikát, sózom, beleöntöm a tejszínt és fedő alatt 5 percig párolom, majd tálalom.

Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.