Kapribogyós-citromos csirke recept

Hozzávalók:
- 3 darab fél csirkemellfilé
- só
- bors
- finomliszt
- olaj
- 3 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 citrom
- 60 ml citromlé
- 250 ml csirkehúsleves alaplé
- 2 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst vágjuk vékonyabb szeletekre és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd ezután forgassuk lisztbe.
Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és a húsok mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ha szükséges, akkor pótoljuk alatta az olajat.
Ha a húsok mindkét oldala megpirult, akkor szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre. Tálalásig tartsuk melegen.
A visszamaradt olajba tegyük bele a megpucolt és feldarabolt fokhagymát és pirítsuk kb 30 másodpercig. Ezután öntsük fel a húsleves alaplével és keverjük jól össze. Tegyük bele a citromszeleteket és forraljuk fel. Forraljuk kb 10 percig, majd adjuk hozzá a citromlevet, a felaprított kapribogyót és főzzük addig, amíg kissé besűrűsödik a mártás (kb 5 perc). Ezután hozzáadjuk a vajat és megvárjuk, amíg teljesen elolvad, végül beleforgatjuk a felaprított petrezselymet is.
A húsokon oszlassuk el a mártást, majd tálaljuk ízlés szerinti körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »