Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapribogyós-citromos csirke recept

Kapribogyós-citromos csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 darab fél csirkemellfilé
    • bors
    • finomliszt
    • olaj
    • 3 evőkanál vaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 0,5 citrom
    • 60 ml citromlé
    • 250 ml csirkehúsleves alaplé
    • 2 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
    • 2 evőkanál petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A húst vágjuk vékonyabb szeletekre és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd ezután forgassuk lisztbe.

    Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és a húsok mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ha szükséges, akkor pótoljuk alatta az olajat.

    Ha a húsok mindkét oldala megpirult, akkor szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre. Tálalásig tartsuk melegen.

    A visszamaradt olajba tegyük bele a megpucolt és feldarabolt fokhagymát és pirítsuk kb 30 másodpercig. Ezután öntsük fel a húsleves alaplével és keverjük jól össze. Tegyük bele a citromszeleteket és forraljuk fel. Forraljuk kb 10 percig, majd adjuk hozzá a citromlevet, a felaprított kapribogyót és főzzük addig, amíg kissé besűrűsödik a mártás (kb 5 perc). Ezután hozzáadjuk a vajat és megvárjuk, amíg teljesen elolvad, végül beleforgatjuk a felaprított petrezselymet is.

    A húsokon oszlassuk el a mártást, majd tálaljuk ízlés szerinti körettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá