Kapribogyós-citromos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 darab fél csirkemellfilé
  • bors
  • finomliszt
  • olaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 citrom
  • 60 ml citromlé
  • 250 ml csirkehúsleves alaplé
  • 2 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húst vágjuk vékonyabb szeletekre és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd ezután forgassuk lisztbe.

Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és a húsok mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ha szükséges, akkor pótoljuk alatta az olajat.

Ha a húsok mindkét oldala megpirult, akkor szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre. Tálalásig tartsuk melegen.

A visszamaradt olajba tegyük bele a megpucolt és feldarabolt fokhagymát és pirítsuk kb 30 másodpercig. Ezután öntsük fel a húsleves alaplével és keverjük jól össze. Tegyük bele a citromszeleteket és forraljuk fel. Forraljuk kb 10 percig, majd adjuk hozzá a citromlevet, a felaprított kapribogyót és főzzük addig, amíg kissé besűrűsödik a mártás (kb 5 perc). Ezután hozzáadjuk a vajat és megvárjuk, amíg teljesen elolvad, végül beleforgatjuk a felaprított petrezselymet is.

A húsokon oszlassuk el a mártást, majd tálaljuk ízlés szerinti körettel.