Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsamell káposztával és burgonyával recept

Kacsamell káposztával és burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kacsamell
    • 2 dl olaj
    • szárnyas fűszersó
    • 2 dk burgonya
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej
    • 1 közepes fejes káposzta
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 2 kávéskanál ecet
    • őrölt kömény
    • víz

    Elkészítése:

    A kacsamellet csíkokra vágjuk. A fűszersót az olajban elkeverjük és belehelyezzük a kacsamell csíkokat.

    A húst az olajos pácban hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pácoljuk.

    A pácolt húst kevés olajon, fedő alatt puhára sütjük.

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

    A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk a tetejére, majd egy csipet sót teszünk rá.

    Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá