Kacsamell káposztával és burgonyával recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsamell
- 2 dl olaj
- szárnyas fűszersó
- 2 dk burgonya
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- 1 közepes fejes káposzta
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 kávéskanál ecet
- őrölt kömény
- víz
Elkészítése:
A kacsamellet csíkokra vágjuk. A fűszersót az olajban elkeverjük és belehelyezzük a kacsamell csíkokat.
A húst az olajos pácban hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pácoljuk.
A pácolt húst kevés olajon, fedő alatt puhára sütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk a tetejére, majd egy csipet sót teszünk rá.
Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









