Kacsamell káposztával és burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsamell
  • 2 dl olaj
  • szárnyas fűszersó
  • 2 dk burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej
  • 1 közepes fejes káposzta
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 kávéskanál ecet
  • őrölt kömény
  • víz

Elkészítése:

A kacsamellet csíkokra vágjuk. A fűszersót az olajban elkeverjük és belehelyezzük a kacsamell csíkokat.

A húst az olajos pácban hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pácoljuk.

A pácolt húst kevés olajon, fedő alatt puhára sütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk a tetejére, majd egy csipet sót teszünk rá.

Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.