Jamaicai jerk csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 bőrös csirke alsó és felsőcomb vegyesen
Szósz:
- 4 szál újhagyma aprítva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér hámozva és aprítva
- chilikrém vagy 1 piros chili magozva és aprítva
- 4 ek olaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek almaborecet
- 1 lime reszelt héja és leve
- 1/2 tk szárított kakukkfű
- 1/2 tk őrölt szegfűbors
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 1/4 tk őrölt fahéj
- 1 ek barna nádcukor
- só és bors
Elkészítése:
A szósz összes hozzávalóját egy késes rotogépbe tesszük, alaposan megszózzuk és borsozzuk, majd sima, sűrű szósszá pürésítjük.
A combokat megmossuk, megtöröljük és 2-3 helyen bevágjuk, hogy a szósz jól át tudja járni.
Egy nagyobb edénybe tesszük a combokat és alaposan bekenjük a szósszal, majd minimum 2 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tepsibe áttesszük a combokat a szósszal együtt, majd betoljuk a sütőbe. 30-40 perc alatt puhára sütjük. A kisülő szafttal és maradék szósszal a sütés közben gyakran locsolgassuk a sültet.
Rizi-bizivel vagy másmilyen választott körettel tálaljuk. (Ízvilágban jól illik hozzá a mangósalsa.)
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »