Indiai joghurtos csirkecomb zeller-alma salátával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4-6 db csirke comb filé
- 500 ml joghurt
- 4-5 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint fokhagymakrém
- ízlés szerint curry
- ízlés szerint kurkuma
- ízlés szerint gyömbér
- ízlés szerint garam masala
Salátához:
- 1 db kisebb fej zeller
- 1 db alma
- ízlés szerint uborka
- ízlés szerint sárgarépa
- ízlés szerint kék sajt
- ízlés szerint pirított dió
Elkészítése:
A fűszereket, fokhagymát elkeverjük a joghurtban. Ebbe a pácba tesszük a combokat. Ezt előző nap is elkészíthetjük, így az ízek jobban érvényesülnek majd, de néhány órára mindenképpen tegyük hűtőbe.
A combokat előmelegített sütőben kezdjük el sütni, 180 fokon. A joghurtos húsokat rácsra vagy grillre tesszük és kb 1 óra alatt készre sütjük.
A salátához az almát, zellert felcsíkozzuk, adunk még mellé tetszés szerint uborkát, répát. Jól átkeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Én nem tettem hozzá mást. A tetejére pedig kék sajtot és pirított diót szórtam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.