Indiai joghurtos csirkecomb zeller-alma salátával recept

Hozzávalók:
- 4-6 db csirke comb filé
- 500 ml joghurt
- 4-5 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint fokhagymakrém
- ízlés szerint curry
- ízlés szerint kurkuma
- ízlés szerint gyömbér
- ízlés szerint garam masala
Salátához:
- 1 db kisebb fej zeller
- 1 db alma
- ízlés szerint uborka
- ízlés szerint sárgarépa
- ízlés szerint kék sajt
- ízlés szerint pirított dió
Elkészítése:
A fűszereket, fokhagymát elkeverjük a joghurtban. Ebbe a pácba tesszük a combokat. Ezt előző nap is elkészíthetjük, így az ízek jobban érvényesülnek majd, de néhány órára mindenképpen tegyük hűtőbe.
A combokat előmelegített sütőben kezdjük el sütni, 180 fokon. A joghurtos húsokat rácsra vagy grillre tesszük és kb 1 óra alatt készre sütjük.
A salátához az almát, zellert felcsíkozzuk, adunk még mellé tetszés szerint uborkát, répát. Jól átkeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Én nem tettem hozzá mást. A tetejére pedig kék sajtot és pirított diót szórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »