Indiai joghurtos csirkecomb zeller-alma salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-6 db csirke comb filé
  • 500 ml joghurt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint fokhagymakrém
  • ízlés szerint curry
  • ízlés szerint kurkuma
  • ízlés szerint gyömbér
  • ízlés szerint garam masala

Salátához:

  • 1 db kisebb fej zeller
  • 1 db alma
  • ízlés szerint uborka
  • ízlés szerint sárgarépa
  • ízlés szerint kék sajt
  • ízlés szerint pirított dió

Elkészítése:

A fűszereket, fokhagymát elkeverjük a joghurtban. Ebbe a pácba tesszük a combokat. Ezt előző nap is elkészíthetjük, így az ízek jobban érvényesülnek majd, de néhány órára mindenképpen tegyük hűtőbe.

A combokat előmelegített sütőben kezdjük el sütni, 180 fokon. A joghurtos húsokat rácsra vagy grillre tesszük és kb 1 óra alatt készre sütjük.

A salátához az almát, zellert felcsíkozzuk, adunk még mellé tetszés szerint uborkát, répát. Jól átkeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Én nem tettem hozzá mást. A tetejére pedig kék sajtot és pirított diót szórtam.