Húsvéti csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-6 szelet csirkemell
- só
- 4 dkg liszt
- 5 ek olaj
- 20-25 dkg füstölt, főtt (húsvéti) sonka
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 4 dkg vaj
- 2-3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt sajt
Besamel:
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
- fél mk só
- bors
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítése:
A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és forró olajban 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük.
A sonkát meg a tojást kockára vágjuk, a sonkát pirítsuk le és tojással összeforgatjuk, minden szelet húsra kis halmot rakunk belőle a húsra.
A besamelhez a tejet felforraljuk. A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, kevergetve megforrósítjuk (ne piruljon meg). Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval.
Tovább kevergetve hozzáadjuk a tejet és épp 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
Miután a sonkás-tojásos húsra öntöttük, a reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk. Végül a maradék vajat rámorzsoljuk.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »