Húsvéti csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-6 szelet csirkemell
- só
- 4 dkg liszt
- 5 ek olaj
- 20-25 dkg füstölt, főtt (húsvéti) sonka
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 4 dkg vaj
- 2-3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - reszelt sajt
Besamel:
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
- fél mk só
- bors
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítése:
A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és forró olajban 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük.
A sonkát meg a tojást kockára vágjuk, a sonkát pirítsuk le és tojással összeforgatjuk, minden szelet húsra kis halmot rakunk belőle a húsra.
A besamelhez a tejet felforraljuk. A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, kevergetve megforrósítjuk (ne piruljon meg). Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval.
Tovább kevergetve hozzáadjuk a tejet és épp 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
Miután a sonkás-tojásos húsra öntöttük, a reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk. Végül a maradék vajat rámorzsoljuk.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









