Húsvéti csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-6 szelet csirkemell
- só
- 4 dkg liszt
- 5 ek olaj
- 20-25 dkg füstölt, főtt (húsvéti) sonka
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 4 dkg vaj
- 2-3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - reszelt sajt
Besamel:
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
- fél mk só
- bors
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítése:
A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és forró olajban 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük.
A sonkát meg a tojást kockára vágjuk, a sonkát pirítsuk le és tojással összeforgatjuk, minden szelet húsra kis halmot rakunk belőle a húsra.
A besamelhez a tejet felforraljuk. A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, kevergetve megforrósítjuk (ne piruljon meg). Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval.
Tovább kevergetve hozzáadjuk a tejet és épp 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
Miután a sonkás-tojásos húsra öntöttük, a reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk. Végül a maradék vajat rámorzsoljuk.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









