Húsvéti csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-6 szelet csirkemell
- só
- 4 dkg liszt
- 5 ek olaj
- 20-25 dkg füstölt, főtt (húsvéti) sonka
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 4 dkg vaj
- 2-3 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt sajt
Besamel:
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
- fél mk só
- bors
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítése:
A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és forró olajban 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük.
A sonkát meg a tojást kockára vágjuk, a sonkát pirítsuk le és tojással összeforgatjuk, minden szelet húsra kis halmot rakunk belőle a húsra.
A besamelhez a tejet felforraljuk. A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, kevergetve megforrósítjuk (ne piruljon meg). Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval.
Tovább kevergetve hozzáadjuk a tejet és épp 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
Miután a sonkás-tojásos húsra öntöttük, a reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk. Végül a maradék vajat rámorzsoljuk.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.