Hortobágyi húsos palacsinta recept
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell (persze bármilyen húst használhatunk)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 tk pirospaprika
- só
- bors ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 5 dkg liszt
Palacsintához:
- 25 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1,5 dl ásványvíz
- csipet só
Elkészítése:
Töltelék készítése:
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd a kockára vágott húst rátesszük. Egy kicsit pirítjuk, majd kb. 6 dl vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük.
Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, és ledaráljuk.
2 dl tejfölben elkeverjük a lisztet, és a visszamaradt levet behabarjuk vele. Összeforraljuk. Ebből a szaftból teszünk pár kanállal a darált húsra, hogy krémes massza legyen belőle.
Palacsinta készítése:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, 15 perc pihentetés után 26-28 cm átmérőjű serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Kb. 8-10 db lesz belőle.
Összeállítás:
A palacsintákat megtöltjük a hússal, a két szélét ráhajtjuk a töltelékre, majd az alsó és felső szélét is ráhajtjuk. A szafttal meglocsoljuk, tejföllel tálaljuk.
Tipp:
Én még a sütőbe is be szoktam tenni. 200 fokon 20 percig sütöm.
Maradék pörköltből is készíthető.
A hortobágyi húsos palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 3 g