Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemell (persze bármilyen húst használhatunk)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 tk pirospaprika
    • bors ízlés szerint
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg liszt

    Palacsintához:

    • 25 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1,5 dl ásványvíz
    • csipet só

    Elkészítése:

    Töltelék készítése:

    A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd a kockára vágott húst rátesszük. Egy kicsit pirítjuk, majd kb. 6 dl vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük.

    Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, és ledaráljuk.

    2 dl tejfölben elkeverjük a lisztet, és a visszamaradt levet behabarjuk vele. Összeforraljuk. Ebből a szaftból teszünk pár kanállal a darált húsra, hogy krémes massza legyen belőle.

    Palacsinta készítése:

    A hozzávalókat csomómentesre keverjük, 15 perc pihentetés után 26-28 cm átmérőjű serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Kb. 8-10 db lesz belőle.

    Összeállítás:

    A palacsintákat megtöltjük a hússal, a két szélét ráhajtjuk a töltelékre, majd az alsó és felső szélét is ráhajtjuk. A szafttal meglocsoljuk, tejföllel tálaljuk.

    Tipp:

    Én még a sütőbe is be szoktam tenni. 200 fokon 20 percig sütöm.
    Maradék pörköltből is készíthető.

    A hortobágyi húsos palacsinta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 110 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá