Hozzávalók:
Palacsintához:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd a kockára vágott húst rátesszük. Egy kicsit pirítjuk, majd kb. 6 dl vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük.
Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, és ledaráljuk.
2 dl tejfölben elkeverjük a lisztet, és a visszamaradt levet behabarjuk vele. Összeforraljuk. Ebből a szaftból teszünk pár kanállal a darált húsra, hogy krémes massza legyen belőle.
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, 15 perc pihentetés után 26-28 cm átmérőjű serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Kb. 8-10 db lesz belőle.
A palacsintákat megtöltjük a hússal, a két szélét ráhajtjuk a töltelékre, majd az alsó és felső szélét is ráhajtjuk. A szafttal meglocsoljuk, tejföllel tálaljuk.
Én még a sütőbe is be szoktam tenni. 200 fokon 20 percig sütöm.
Maradék pörköltből is készíthető.