Hortobágyi húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell (persze bármilyen húst használhatunk)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 tk pirospaprika
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg liszt

Palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl ásványvíz
  • csipet só

Elkészítése:

Töltelék készítése:

A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd a kockára vágott húst rátesszük. Egy kicsit pirítjuk, majd kb. 6 dl vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, és ledaráljuk.

2 dl tejfölben elkeverjük a lisztet, és a visszamaradt levet behabarjuk vele. Összeforraljuk. Ebből a szaftból teszünk pár kanállal a darált húsra, hogy krémes massza legyen belőle.

Palacsinta készítése:

A hozzávalókat csomómentesre keverjük, 15 perc pihentetés után 26-28 cm átmérőjű serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Kb. 8-10 db lesz belőle.

Összeállítás:

A palacsintákat megtöltjük a hússal, a két szélét ráhajtjuk a töltelékre, majd az alsó és felső szélét is ráhajtjuk. A szafttal meglocsoljuk, tejföllel tálaljuk.

Tipp:

Én még a sütőbe is be szoktam tenni. 200 fokon 20 percig sütöm.
Maradék pörköltből is készíthető.