Hagymás, gombás tejfölös csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg felcsíkozott csirkemellfilé, vagy más hús
- 4-5 db vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- só, bors
- egy kis üveg gomba
- A sűrítéshez, fél-fél evőkanál Master-mix és sima liszt
- kb 3 dl tejföl
Elkészítése:
A hagymákat tisztítás után felkarikázzuk és egy serpenyőbe tesszük, majd beletesszük a csirkemellfilét, sózzuk, borsozzuk és egy kevés vízzel lassan puhára pároljuk, de néha a vizet pótolni kell.
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát is és egy pár percig együtt főzzük.
Végül a liszteket egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és a húsra öntjük
Összeforraljuk és nokedlivel tálaljuk.
Az alaprecept: Update-től való.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »