Hagymás, gombás tejfölös csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg felcsíkozott csirkemellfilé, vagy más hús
- 4-5 db vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- só, bors
- egy kis üveg gomba
- A sűrítéshez, fél-fél evőkanál Master-mix és sima liszt
- kb 3 dl tejföl
Elkészítése:
A hagymákat tisztítás után felkarikázzuk és egy serpenyőbe tesszük, majd beletesszük a csirkemellfilét, sózzuk, borsozzuk és egy kevés vízzel lassan puhára pároljuk, de néha a vizet pótolni kell.
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát is és egy pár percig együtt főzzük.
Végül a liszteket egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és a húsra öntjük
Összeforraljuk és nokedlivel tálaljuk.
Az alaprecept: Update-től való.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










