Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyma ágyon sült csirkemáj recept

Hagyma ágyon sült csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemáj
    • őrölt fekete bors
    • 1 tk házi darált paprikakrém
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek zsír

    Köret:

    • 70 dkg burgonya
    • 2 ek margarin
    • 2 dl tej

    Továbbá:

    • házi vegyes savanyúság
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk.

    A fedőt eltávolítva, kevergetve készre sütjük. Amikor már szinte kész, belekeverjük a paprikakrémet is. (Így plusz sóra nincs szükség, mert a paprikakrém már sós.)

    Köret készítése:

    A burgonyát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha kellően puha, leszűrjük és margarinnal, valamint a vajjal pürésítjük.

    A savanyúságot vízzel átöblítjük, majd 1 ek olajat hevítünk egy edényben, és rátesszük. Fedő alatt kissé megpároljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá