Hagyma ágyon sült csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hagyma ágyon sült csirkemáj

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk házi darált paprikakrém
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír

Köret:

  • 70 dkg burgonya
  • 2 ek margarin
  • 2 dl tej

Továbbá:

  • házi vegyes savanyúság
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk.

A fedőt eltávolítva, kevergetve készre sütjük. Amikor már szinte kész, belekeverjük a paprikakrémet is. (Így plusz sóra nincs szükség, mert a paprikakrém már sós.)

Köret készítése:

A burgonyát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha kellően puha, leszűrjük és margarinnal, valamint a vajjal pürésítjük.

A savanyúságot vízzel átöblítjük, majd 1 ek olajat hevítünk egy edényben, és rátesszük. Fedő alatt kissé megpároljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!