Gombával töltött pulykagolyó rántva recept

Hozzávalók kb 14 golyóhoz:
Golyókhoz:
- 35 dkg darált pulykahús
- 1 púpozott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 1 kis üveg gomba fele (egész gomba)
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A darált pulykahúst összedolgozzuk a sóval, borssal, fokhagymakrémmel és diónyi adagokat veszünk belőle, aminek a közepébe egy lecsepegtetett és szárazra törölt gombafejet nyomunk, majd golyóvá formáljuk.
Óvatosan megforgatjuk lisztben, majd egy kissé felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni róla.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »