Gombával töltött pulykagolyó rántva recept

Hozzávalók kb 14 golyóhoz:
Golyókhoz:
- 35 dkg darált pulykahús
- 1 púpozott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 1 kis üveg gomba fele (egész gomba)
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A darált pulykahúst összedolgozzuk a sóval, borssal, fokhagymakrémmel és diónyi adagokat veszünk belőle, aminek a közepébe egy lecsepegtetett és szárazra törölt gombafejet nyomunk, majd golyóvá formáljuk.
Óvatosan megforgatjuk lisztben, majd egy kissé felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni róla.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »