Gombával töltött pulykagolyó rántva recept

Hozzávalók kb 14 golyóhoz:
Golyókhoz:
- 35 dkg darált pulykahús
- 1 púpozott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 1 kis üveg gomba fele (egész gomba)
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A darált pulykahúst összedolgozzuk a sóval, borssal, fokhagymakrémmel és diónyi adagokat veszünk belőle, aminek a közepébe egy lecsepegtetett és szárazra törölt gombafejet nyomunk, majd golyóvá formáljuk.
Óvatosan megforgatjuk lisztben, majd egy kissé felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni róla.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »