Gombával töltött pulykagolyó rántva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombával töltött pulykagolyó rántva

Hozzávalók kb 14 golyóhoz:
Golyókhoz:

  • 35 dkg darált pulykahús
  • 1 púpozott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 1 kis üveg gomba fele (egész gomba)

Panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A darált pulykahúst összedolgozzuk a sóval, borssal, fokhagymakrémmel és diónyi adagokat veszünk belőle, aminek a közepébe egy lecsepegtetett és szárazra törölt gombafejet nyomunk, majd golyóvá formáljuk.

Óvatosan megforgatjuk lisztben, majd egy kissé felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.

Bő, forró olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni róla.