Gombás-medvehagymás tejszínes csirke recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg csiperke gomba
- 3 dkg medvehagyma
- só
- bors
- 1-2 szál kakukkfű
- 1 vöröshagyma
- 230 ml főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- olaj
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, és kicsit megsózzuk, majd félretesszük. Addig elkészítjük a gombát, amit megtisztítunk, és felszeletelünk. A medvehagymát felaprítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, és olajon megpároljuk,majd a csirkemellet hozzáadjuk, és borssal fűszerezzük.
Kissé megpirítjuk, majd a gombát, medvehagymát is hozzáadjuk, és a kakukkfűvet belecsipkedjük. Összekeverjük, és liszttel megszórjuk, majd felöntjük a borral. Sózzuk, és puhára főzzük. Legvégül a tejszínt is belekeverjük, és pár perc múlva kész is.
Spagettit főzünk ki hozzá köretnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »