Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-medvehagymás tejszínes csirke recept

Gombás-medvehagymás tejszínes csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg csirkemellfilé
    • 25 dkg csiperke gomba
    • 3 dkg medvehagyma
    • bors
    • 1-2 szál kakukkfű
    • 1 vöröshagyma
    • 230 ml főzőtejszín
    • 2 evőkanál liszt
    • olaj
    • 1 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    A húst csíkokra vágjuk, és kicsit megsózzuk, majd félretesszük. Addig elkészítjük a gombát, amit megtisztítunk, és felszeletelünk. A medvehagymát felaprítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, és olajon megpároljuk,majd a csirkemellet hozzáadjuk, és borssal fűszerezzük.

    Kissé megpirítjuk, majd a gombát, medvehagymát is hozzáadjuk, és a kakukkfűvet belecsipkedjük. Összekeverjük, és liszttel megszórjuk, majd felöntjük a borral. Sózzuk, és puhára főzzük. Legvégül a tejszínt is belekeverjük, és pár perc múlva kész is.

    Spagettit főzünk ki hozzá köretnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá