Gombás-medvehagymás tejszínes csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 3 dkg medvehagyma
  • bors
  • 1-2 szál kakukkfű
  • 1 vöröshagyma
  • 230 ml főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, és kicsit megsózzuk, majd félretesszük. Addig elkészítjük a gombát, amit megtisztítunk, és felszeletelünk. A medvehagymát felaprítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, és olajon megpároljuk,majd a csirkemellet hozzáadjuk, és borssal fűszerezzük.

Kissé megpirítjuk, majd a gombát, medvehagymát is hozzáadjuk, és a kakukkfűvet belecsipkedjük. Összekeverjük, és liszttel megszórjuk, majd felöntjük a borral. Sózzuk, és puhára főzzük. Legvégül a tejszínt is belekeverjük, és pár perc múlva kész is.

Spagettit főzünk ki hozzá köretnek.