Gombás csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- 1 mk bors
- 1 mk só
A sütéshez:
- 2-3 dl olaj
A feltéthez:
- 1 ek olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- petrezselyem zöldje
- 30 dkg vargánya gomba
- 2 zsemle
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 szelet gépsonka
- 4 szelet lapkasajt
Elkészítése:
A sütéshez az étolajat felforrósítjuk. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borssal meghintjük. Az olajban mindkét oldalát átsütjük.
A gombát az olajon megsütjük, sóval, borssal ízesítjük. 1 kisebb vöröshagymát reszelünk rá, és a fokhagymát is rászórjuk.
A zsemlét beáztatjuk, majd kifacsarjuk, és a megsült gombához keverjük a felaprított petrezselyemzölddel együtt.
Egy tepsit olajjal kikenünk, lerakjuk a hússzeleteket. Ráhalmozzuk a gombás tölteléket, befedjük egy szelet gépsonkával és egy szelet sajttal.
200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.