Gombás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 1 mk bors
  • 1 mk só

A sütéshez:

  • 2-3 dl olaj

A feltéthez:

  • 1 ek olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • petrezselyem zöldje
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 2 zsemle
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 szelet gépsonka
  • 4 szelet lapkasajt

Elkészítése:

A sütéshez az étolajat felforrósítjuk. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borssal meghintjük. Az olajban mindkét oldalát átsütjük.

A gombát az olajon megsütjük, sóval, borssal ízesítjük. 1 kisebb vöröshagymát reszelünk rá, és a fokhagymát is rászórjuk.
A zsemlét beáztatjuk, majd kifacsarjuk, és a megsült gombához keverjük a felaprított petrezselyemzölddel együtt.

Egy tepsit olajjal kikenünk, lerakjuk a hússzeleteket. Ráhalmozzuk a gombás tölteléket, befedjük egy szelet gépsonkával és egy szelet sajttal.

200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!