Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres pulykamell falatok pitában recept

Fűszeres pulykamell falatok pitában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg pulykamellfilé
    • 1 kígyóuborka fele
    • 1 kisebb kaliforniai paprika fele
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 4-5 koktélparadicsom vagy 1 nagyobb paradicsom
    • 1 kis pohár (175 g) tejföl
    • 2-3 evőkanál csípős paprikakrém
    • 1 zacskó (150 g) vegyes saláta
    • 2 kész pita
    • 2-3 evőkanál olaj
    • só, őrölt bors, szárnyas fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A pulykamellfilét megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, sóval, őrölt borssal, szárnyas fűszerkeverékkel szórjuk meg.

    Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rátesszük a húst, megpirítjuk, aztán kisebb lángon, fedő alatt pároljuk a felaprított fokhagymával együtt.

    Amíg a hús elkészül, addig összevágjuk a zöldségeket: a lilahagymát, uborkát, paradicsomot karikára vagy félkarikára, a paprikát kisebb kockákra.

    A tejfölt kikeverjük a csípős paprikakrémmel.

    A pitát mini grillben (vagy mikroban) kb 1-2 perc alatt átmelegítjük.

    Ha megpuhult a hús (kb 10-12 perc) levesszük róla a fedőt, nagy lángon rápirítunk és el is készült.

    A pitát megtöltjük a hússal, a zöldségekkel és bőven kanalazunk rá a tejfölös szószból is. A maradék vegyes salátával, zöldségekkel tálaljuk.

    Kitűnő, laktatós étel a nap bármely szakában és rövid idő alatt elkészül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá