Fűszeres pulykamell falatok pitában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 kígyóuborka fele
- 1 kisebb kaliforniai paprika fele
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 koktélparadicsom vagy 1 nagyobb paradicsom
- 1 kis pohár (175 g) tejföl
- 2-3 evőkanál csípős paprikakrém
- 1 zacskó (150 g) vegyes saláta
- 2 kész pita
- 2-3 evőkanál olaj
- só, őrölt bors, szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
A pulykamellfilét megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, sóval, őrölt borssal, szárnyas fűszerkeverékkel szórjuk meg.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rátesszük a húst, megpirítjuk, aztán kisebb lángon, fedő alatt pároljuk a felaprított fokhagymával együtt.
Amíg a hús elkészül, addig összevágjuk a zöldségeket: a lilahagymát, uborkát, paradicsomot karikára vagy félkarikára, a paprikát kisebb kockákra.
A tejfölt kikeverjük a csípős paprikakrémmel.
A pitát mini grillben (vagy mikroban) kb 1-2 perc alatt átmelegítjük.
Ha megpuhult a hús (kb 10-12 perc) levesszük róla a fedőt, nagy lángon rápirítunk és el is készült.
A pitát megtöltjük a hússal, a zöldségekkel és bőven kanalazunk rá a tejfölös szószból is. A maradék vegyes salátával, zöldségekkel tálaljuk.
Kitűnő, laktatós étel a nap bármely szakában és rövid idő alatt elkészül.