Fűszeres pulykamell falatok pitában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 kígyóuborka fele
- 1 kisebb kaliforniai paprika fele
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 koktélparadicsom vagy 1 nagyobb paradicsom
- 1 kis pohár (175 g) tejföl
- 2-3 evőkanál csípős paprikakrém
- 1 zacskó (150 g) vegyes saláta
- 2 kész pita
- 2-3 evőkanál olaj
- só, őrölt bors, szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
A pulykamellfilét megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, sóval, őrölt borssal, szárnyas fűszerkeverékkel szórjuk meg.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rátesszük a húst, megpirítjuk, aztán kisebb lángon, fedő alatt pároljuk a felaprított fokhagymával együtt.
Amíg a hús elkészül, addig összevágjuk a zöldségeket: a lilahagymát, uborkát, paradicsomot karikára vagy félkarikára, a paprikát kisebb kockákra.
A tejfölt kikeverjük a csípős paprikakrémmel.
A pitát mini grillben (vagy mikroban) kb 1-2 perc alatt átmelegítjük.
Ha megpuhult a hús (kb 10-12 perc) levesszük róla a fedőt, nagy lángon rápirítunk és el is készült.
A pitát megtöltjük a hússal, a zöldségekkel és bőven kanalazunk rá a tejfölös szószból is. A maradék vegyes salátával, zöldségekkel tálaljuk.
Kitűnő, laktatós étel a nap bármely szakában és rövid idő alatt elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









