Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykamellfilét megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, sóval, őrölt borssal, szárnyas fűszerkeverékkel szórjuk meg.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rátesszük a húst, megpirítjuk, aztán kisebb lángon, fedő alatt pároljuk a felaprított fokhagymával együtt.
Amíg a hús elkészül, addig összevágjuk a zöldségeket: a lilahagymát, uborkát, paradicsomot karikára vagy félkarikára, a paprikát kisebb kockákra.
A tejfölt kikeverjük a csípős paprikakrémmel.
A pitát mini grillben (vagy mikroban) kb 1-2 perc alatt átmelegítjük.
Ha megpuhult a hús (kb 10-12 perc) levesszük róla a fedőt, nagy lángon rápirítunk és el is készült.
A pitát megtöltjük a hússal, a zöldségekkel és bőven kanalazunk rá a tejfölös szószból is. A maradék vegyes salátával, zöldségekkel tálaljuk.
Kitűnő, laktatós étel a nap bármely szakában és rövid idő alatt elkészül.