Fűszeres pulykamell falatok pitában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykamellfilé
  • 1 kígyóuborka fele
  • 1 kisebb kaliforniai paprika fele
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 koktélparadicsom vagy 1 nagyobb paradicsom
  • 1 kis pohár (175 g) tejföl
  • 2-3 evőkanál csípős paprikakrém
  • 1 zacskó (150 g) vegyes saláta
  • 2 kész pita
  • 2-3 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors, szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:

A pulykamellfilét megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, sóval, őrölt borssal, szárnyas fűszerkeverékkel szórjuk meg.

Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rátesszük a húst, megpirítjuk, aztán kisebb lángon, fedő alatt pároljuk a felaprított fokhagymával együtt.

Amíg a hús elkészül, addig összevágjuk a zöldségeket: a lilahagymát, uborkát, paradicsomot karikára vagy félkarikára, a paprikát kisebb kockákra.

A tejfölt kikeverjük a csípős paprikakrémmel.

A pitát mini grillben (vagy mikroban) kb 1-2 perc alatt átmelegítjük.

Ha megpuhult a hús (kb 10-12 perc) levesszük róla a fedőt, nagy lángon rápirítunk és el is készült.

A pitát megtöltjük a hússal, a zöldségekkel és bőven kanalazunk rá a tejfölös szószból is. A maradék vegyes salátával, zöldségekkel tálaljuk.

Kitűnő, laktatós étel a nap bármely szakában és rövid idő alatt elkészül.