Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres csirkefalatok görögdinnyehéj chutney-val recept

Fűszeres csirkefalatok görögdinnyehéj chutney-val
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell filé
    • 0,5 dl olívaolaj
    • 2 kk fokhagymapor, vagy 3 gerezd fokhagyma
    • 2 kk grill fűszer keverék

    Chutney:

    • 3 paprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 vöröshagyma
    • 0,5 görögdinnye héja
    • 2 chilipaprika
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 tk bazsalikom (szárított, morzsolt)
    • 1 tk borsikafű (szárított, morzsolt)
    • 0,5 dl balzsamecet
    • 10 ek kristálycukor
    • 1 tk só

    Elkészítése:

    A húst 2 centis kockára darabolom, a fűszereket elkeverem az olajban, beleforgatom a húst, és hűtőbe teszem.

    A chutney-hoz a paprikát és a vöröshagymát apró kockára vágom. A chilipaprikát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom. A görögdinnye héjáról eltávolítom a külső zöld héjat, a többit fél centis kockára aprítom.

    Az olívaolajon megpárolom a paprikát és a hagymát. Hozzáadom a dinnyehéj kockákat, a chilipaprikát, a bazsalikomot, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon addig forralom, amíg meg nem puhul minden. Ha kész, megsózom, és félreteszem.

    A húst egy felforrósított serpenyőbe borítom, és megpirítom, majd elkeverem a chutney-val, és összeforralom.

    Kifőtt tésztával tálalom.

    A fűszeres csirkefalatok görögdinnyehéj chutney-val kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 157 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá