Fűszeres csirkefalatok görögdinnyehéj chutney-val

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fűszeres csirkefalatok görögdinnyehéj chutney-val

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 kk fokhagymapor, vagy 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kk grill fűszer keverék

Chutney:

  • 3 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 0,5 görögdinnye héja
  • 2 chilipaprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk bazsalikom (szárított, morzsolt)
  • 1 tk borsikafű (szárított, morzsolt)
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 10 ek kristálycukor
  • 1 tk só

Elkészítése:

A húst 2 centis kockára darabolom, a fűszereket elkeverem az olajban, beleforgatom a húst, és hűtőbe teszem.

A chutney-hoz a paprikát és a vöröshagymát apró kockára vágom. A chilipaprikát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom. A görögdinnye héjáról eltávolítom a külső zöld héjat, a többit fél centis kockára aprítom.

Az olívaolajon megpárolom a paprikát és a hagymát. Hozzáadom a dinnyehéj kockákat, a chilipaprikát, a bazsalikomot, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon addig forralom, amíg meg nem puhul minden. Ha kész, megsózom, és félreteszem.

A húst egy felforrósított serpenyőbe borítom, és megpirítom, majd elkeverem a chutney-val, és összeforralom.

Kifőtt tésztával tálalom.