Fügés csirke brokkolis krumplipürével recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 6-8 füge (nem aszalt!)
- sültcsirke fűszerkeverék
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- olaj
- 1 kg burgonya
- fél kg brokkoli (lehet friss is, de fagyasztott is)
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Felszeleteljük a csirkemellet, sózzuk és fűszerezzük.
Egy tepsit olajjal kikenünk és beletesszük a hússzeleteket.
A fügét megmossuk, cikkekre vágjuk (nem kell nagyon apróra darabolni) és a csirkét körberakjuk a fügével. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
Öntünk hozzá egy kevés vizet, alufóliával lefedjük és kb 200 fokon 30 perig sütjük.
Utána levesszük a fóliát, ha már a csirke megpuhult, akkor még kb 10 perc alatt pirosra sütjük, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki nagyon!
Közben a burgonyapürét is elkészítjük: feltesszük főni enyhén sós vízben a rózsáira szedett brokkolit és a hámozott, feldarabolt krumplit. Ha megfőttek, leszűrjük, hozzáadjuk a margarint, ízlés szerint sózzuk és csomómentesre turmixoljuk.
Ha elkészült a csirke is, a brokkolis krumplipürével és a sült fügével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »