Fügés csirke brokkolis krumplipürével recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 6-8 füge (nem aszalt!)
- sültcsirke fűszerkeverék
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- olaj
- 1 kg burgonya
- fél kg brokkoli (lehet friss is, de fagyasztott is)
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Felszeleteljük a csirkemellet, sózzuk és fűszerezzük.
Egy tepsit olajjal kikenünk és beletesszük a hússzeleteket.
A fügét megmossuk, cikkekre vágjuk (nem kell nagyon apróra darabolni) és a csirkét körberakjuk a fügével. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
Öntünk hozzá egy kevés vizet, alufóliával lefedjük és kb 200 fokon 30 perig sütjük.
Utána levesszük a fóliát, ha már a csirke megpuhult, akkor még kb 10 perc alatt pirosra sütjük, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki nagyon!
Közben a burgonyapürét is elkészítjük: feltesszük főni enyhén sós vízben a rózsáira szedett brokkolit és a hámozott, feldarabolt krumplit. Ha megfőttek, leszűrjük, hozzáadjuk a margarint, ízlés szerint sózzuk és csomómentesre turmixoljuk.
Ha elkészült a csirke is, a brokkolis krumplipürével és a sült fügével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









