Fokhagymás-tejfölös sültcsirke recept
Hozzávalók:
- 4 csirke felsőcomb
- 1-2 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál sültcsirke fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk róla a bőrt, majd bedőrzsöljük a fűszerkeverékkel és egy tepsibe tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk ahogy szeretnénk, majd szintén a tepsibe tesszük a combok közé.
A fokhagymát összezúzzuk és belekeverjük a tejfölbe az olajjal és a fűszerkeverékkel együtt, majd egy kevés vízzel hígítjuk és a tepsiben lévő csirkére és krumplira kanalazzuk.
Fóliával lefedve sütjük 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig, majd levesszük a fóliát és a szafttal megöntözzük a tetejét és fólia nélkül sütjük még további 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









