Fokhagymás-tejfölös sültcsirke recept

Hozzávalók:
- 4 csirke felsőcomb
- 1-2 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál sültcsirke fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk róla a bőrt, majd bedőrzsöljük a fűszerkeverékkel és egy tepsibe tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk ahogy szeretnénk, majd szintén a tepsibe tesszük a combok közé.
A fokhagymát összezúzzuk és belekeverjük a tejfölbe az olajjal és a fűszerkeverékkel együtt, majd egy kevés vízzel hígítjuk és a tepsiben lévő csirkére és krumplira kanalazzuk.
Fóliával lefedve sütjük 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig, majd levesszük a fóliát és a szafttal megöntözzük a tetejét és fólia nélkül sütjük még további 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »