Fokhagymás-tejfölös sültcsirke recept

Hozzávalók:
- 4 csirke felsőcomb
- 1-2 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál sültcsirke fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk róla a bőrt, majd bedőrzsöljük a fűszerkeverékkel és egy tepsibe tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk ahogy szeretnénk, majd szintén a tepsibe tesszük a combok közé.
A fokhagymát összezúzzuk és belekeverjük a tejfölbe az olajjal és a fűszerkeverékkel együtt, majd egy kevés vízzel hígítjuk és a tepsiben lévő csirkére és krumplira kanalazzuk.
Fóliával lefedve sütjük 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig, majd levesszük a fóliát és a szafttal megöntözzük a tetejét és fólia nélkül sütjük még további 20 percig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »