Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-tejfölös sültcsirke recept

Fokhagymás-tejfölös sültcsirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirke felsőcomb
    • 1-2 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék (ízlés szerint)
    • 1 kg burgonya
    • 2 dl tejföl
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 kávéskanál sültcsirke fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk róla a bőrt, majd bedőrzsöljük a fűszerkeverékkel és egy tepsibe tesszük.

    A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk ahogy szeretnénk, majd szintén a tepsibe tesszük a combok közé.

    A fokhagymát összezúzzuk és belekeverjük a tejfölbe az olajjal és a fűszerkeverékkel együtt, majd egy kevés vízzel hígítjuk és a tepsiben lévő csirkére és krumplira kanalazzuk.

    Fóliával lefedve sütjük 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig, majd levesszük a fóliát és a szafttal megöntözzük a tetejét és fólia nélkül sütjük még további 20 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá