Fokhagymás-tejfölös sültcsirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirke felsőcomb
  • 1-2 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál sültcsirke fűszerkeverék

Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk róla a bőrt, majd bedőrzsöljük a fűszerkeverékkel és egy tepsibe tesszük.

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk ahogy szeretnénk, majd szintén a tepsibe tesszük a combok közé.

A fokhagymát összezúzzuk és belekeverjük a tejfölbe az olajjal és a fűszerkeverékkel együtt, majd egy kevés vízzel hígítjuk és a tepsiben lévő csirkére és krumplira kanalazzuk.

Fóliával lefedve sütjük 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig, majd levesszük a fóliát és a szafttal megöntözzük a tetejét és fólia nélkül sütjük még további 20 percig.