Fokhagymás pulykamellfilé friss salátával recept
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál cukor
- 1 db chili
- durva bors (ízlés szerint)
- só
- (vagy okhagymás grillpác fűszerkeverék a fűszerek helyett)
A saláta hozzávalói:
- 1 lollo rosso saláta
- 2-3 paprika
- 2-3 paradicsom
- 1 pohár joghurt
- só, borskeverék
- 20-25 dkg feta sajt
Elkészítése:
A pác összetevőit keverjük össze. A pácba ne tegyünk sót!
A pulykamellfilét felszeleteljük, bekenjük a páccal, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
A pácból kivéve, ha nagyobb darabokra vágtuk a húst grillre is tehetjük, ha csíkokra vágtuk serpenyőben is süthetjük, kb 8-10 perc alatt készül el.
A saláta összetevőit tetszés szerinti darabokra vágjuk, hozzákeverjük a joghurtot, ízesítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott fetát is.
Az elkészült húst a friss salátával kínáljuk. Pirítóst is adhatunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »