Fokhagymás pulykamellfilé friss salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál cukor
- 1 db chili
- durva bors (ízlés szerint)
- só
- (vagy okhagymás grillpác fűszerkeverék a fűszerek helyett)
A saláta hozzávalói:
- 1 lollo rosso saláta
- 2-3 paprika
- 2-3 paradicsom
- 1 pohár joghurt
- só, borskeverék
- 20-25 dkg feta sajt
Elkészítése:
A pác összetevőit keverjük össze. A pácba ne tegyünk sót!
A pulykamellfilét felszeleteljük, bekenjük a páccal, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
A pácból kivéve, ha nagyobb darabokra vágtuk a húst grillre is tehetjük, ha csíkokra vágtuk serpenyőben is süthetjük, kb 8-10 perc alatt készül el.
A saláta összetevőit tetszés szerinti darabokra vágjuk, hozzákeverjük a joghurtot, ízesítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott fetát is.
Az elkészült húst a friss salátával kínáljuk. Pirítóst is adhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










