Fokhagymás pulykamellfilé friss salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál cukor
- 1 db chili
- durva bors (ízlés szerint)
- só
- (vagy okhagymás grillpác fűszerkeverék a fűszerek helyett)
A saláta hozzávalói:
- 1 lollo rosso saláta
- 2-3 paprika
- 2-3 paradicsom
- 1 pohár joghurt
- só, borskeverék
- 20-25 dkg feta sajt
Elkészítése:
A pác összetevőit keverjük össze. A pácba ne tegyünk sót!
A pulykamellfilét felszeleteljük, bekenjük a páccal, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
A pácból kivéve, ha nagyobb darabokra vágtuk a húst grillre is tehetjük, ha csíkokra vágtuk serpenyőben is süthetjük, kb 8-10 perc alatt készül el.
A saláta összetevőit tetszés szerinti darabokra vágjuk, hozzákeverjük a joghurtot, ízesítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott fetát is.
Az elkészült húst a friss salátával kínáljuk. Pirítóst is adhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »