Fokhagymás pulykacomb pecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 pulyka felsőcomb (kb. 1,5 kg)
- 10-12 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- kevés víz a hús alá
Elkészítése:
A pulykacombot egy vékony, rövid pengéjű késsel megszurkáljuk, majd hosszában félbevágott fokhagymákkal töltjük meg. A megmaradt fokhagymagerezdek egy részét fokhagymanyomóval a hús mindkét oldalára passzírozzuk, a fennmaradó egész gerezdeket pedig a hús mellé helyezzük. Körülbelül 5 cl vizet öntünk a hús alá, majd alufólia alatt, porcelán sütőtálban sütjük úgy, hogy a bőrös része lefelé nézzen.
A sütési idő felénél a húst megfordítjuk, így a bőrös része kerüljön felülre. Az alufóliát visszahelyezve folytatjuk a sütést, amíg a villa vagy hústű könnyen áthatol rajta. Ekkor eltávolítjuk a fóliát, és még egy rövid ideig sütjük, hogy a bőre szép aranybarna színt kapjon.
A húst annyi ideig pihentetjük, ameddig a család türelmesen megvárja a tálalást. :) A hús átható fokhagymás illata ugyanis rendkívül étvágygerjesztő.