Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás pulykacomb pecsenye recept

Fokhagymás pulykacomb pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 pulyka felsőcomb (kb. 1,5 kg)
    • 10-12 gerezd fokhagyma
    • frissen őrölt bors
    • kevés víz a hús alá

    Elkészítése:

    A pulykacombot egy vékony, rövid pengéjű késsel megszurkáljuk, majd hosszában félbevágott fokhagymákkal töltjük meg. A megmaradt fokhagymagerezdek egy részét fokhagymanyomóval a hús mindkét oldalára passzírozzuk, a fennmaradó egész gerezdeket pedig a hús mellé helyezzük. Körülbelül 5 cl vizet öntünk a hús alá, majd alufólia alatt, porcelán sütőtálban sütjük úgy, hogy a bőrös része lefelé nézzen.

    A sütési idő felénél a húst megfordítjuk, így a bőrös része kerüljön felülre. Az alufóliát visszahelyezve folytatjuk a sütést, amíg a villa vagy hústű könnyen áthatol rajta. Ekkor eltávolítjuk a fóliát, és még egy rövid ideig sütjük, hogy a bőre szép aranybarna színt kapjon.

    A húst annyi ideig pihentetjük, ameddig a család türelmesen megvárja a tálalást. :) A hús átható fokhagymás illata ugyanis rendkívül étvágygerjesztő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá