Fokhagymás pulykacomb pecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 pulyka felsőcomb (kb. 1,5 kg)
- 10-12 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- kevés víz a hús alá
Elkészítése:
A pulykacombot egy vékony, rövid pengéjű késsel megszurkáljuk, majd hosszában félbevágott fokhagymákkal töltjük meg. A megmaradt fokhagymagerezdek egy részét fokhagymanyomóval a hús mindkét oldalára passzírozzuk, a fennmaradó egész gerezdeket pedig a hús mellé helyezzük. Körülbelül 5 cl vizet öntünk a hús alá, majd alufólia alatt, porcelán sütőtálban sütjük úgy, hogy a bőrös része lefelé nézzen.
A sütési idő felénél a húst megfordítjuk, így a bőrös része kerüljön felülre. Az alufóliát visszahelyezve folytatjuk a sütést, amíg a villa vagy hústű könnyen áthatol rajta. Ekkor eltávolítjuk a fóliát, és még egy rövid ideig sütjük, hogy a bőre szép aranybarna színt kapjon.
A húst annyi ideig pihentetjük, ameddig a család türelmesen megvárja a tálalást. :) A hús átható fokhagymás illata ugyanis rendkívül étvágygerjesztő.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »