Egyszerűen nagyszerű csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb
- 1 db csirkemell
- 4 db burgonya
- zsír
Töltelékhez:
- 2 zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- só, bors
- 1 gerezd aprított fokhagyma vagy ízlés szerint fokhagymapor
- 1 kis doboz májkrém
Elkészítése:
A húsokat sózzuk, borsozzuk.
A burgonyákat tisztítsuk meg (ha vékony a héja, elég lesz alaposan megsikálni a víz alatt, nem kell hámozni), vágjunk le az alsó és felső feléből annyit, hogy “megálljon” a sütőedényben, illetve a töltelék a tetején.)
A zsemléket vízbe beáztatjuk és kinyomkodjuk.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zsemléket, a tojást, a májkrémet, a fokhagymát, az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Ha hígnak találjuk, tegyünk hozzá zsemlemorzsát.
A combok bőre alá tegyünk a töltelékből, majd helyezzük a megtöltött húsokat egy kizsírozott tepsibe vagy jénaiba. Rajuk mellé a burgonyákat, tetejükre osszuk el a megmaradt tölteléket.
Fél dl vizet öntsünk alá, majd alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben, 45 percig süssük. Azután fólia nélkül még kb 15 percig.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »