Egyszerűen nagyszerű csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb
- 1 db csirkemell
- 4 db burgonya
- zsír
Töltelékhez:
- 2 zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- só, bors
- 1 gerezd aprított fokhagyma vagy ízlés szerint fokhagymapor
- 1 kis doboz májkrém
Elkészítése:
A húsokat sózzuk, borsozzuk.
A burgonyákat tisztítsuk meg (ha vékony a héja, elég lesz alaposan megsikálni a víz alatt, nem kell hámozni), vágjunk le az alsó és felső feléből annyit, hogy “megálljon” a sütőedényben, illetve a töltelék a tetején.)
A zsemléket vízbe beáztatjuk és kinyomkodjuk.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zsemléket, a tojást, a májkrémet, a fokhagymát, az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Ha hígnak találjuk, tegyünk hozzá zsemlemorzsát.
A combok bőre alá tegyünk a töltelékből, majd helyezzük a megtöltött húsokat egy kizsírozott tepsibe vagy jénaiba. Rajuk mellé a burgonyákat, tetejükre osszuk el a megmaradt tölteléket.
Fél dl vizet öntsünk alá, majd alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben, 45 percig süssük. Azután fólia nélkül még kb 15 percig.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »