Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű pulykatokány recept

Egyszerű pulykatokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg pulykacombfilé
    • 2 vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2 ek vargánya gombapor
    • 1 tk borsikafű
    • 1 tk rozmaring
    • 1 tk bazsalikom
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, stb.)
    • 1 dl száraz vörösbor

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmossuk, majd felkockázzuk.

    A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zsíron egy edényben megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk. Rászórjuk a fűszereket és a gombaport. Felöntjük borral, hozzáadjuk a  húst. Sózzuk és a fedő alatt puhára főzzük. Időnként keverjük át.

    Ha megpuhult, galuskával, főtt tésztával vagy salátával kínáljuk. Főzelékek feltétjeként is megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá