Egyszerű pulykatokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyszerű pulykatokány

Hozzávalók:

  • 1,5 kg pulykacombfilé
  • 2 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vargánya gombapor
  • 1 tk borsikafű
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk bazsalikom
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, stb.)
  • 1 dl száraz vörösbor

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk, majd felkockázzuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zsíron egy edényben megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk. Rászórjuk a fűszereket és a gombaport. Felöntjük borral, hozzáadjuk a  húst. Sózzuk és a fedő alatt puhára főzzük. Időnként keverjük át.

Ha megpuhult, galuskával, főtt tésztával vagy salátával kínáljuk. Főzelékek feltétjeként is megállja a helyét.