Édeskömény és körtekockák csirkemellzsebben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 kisebb édeskömény
- 2 nagyobb körte
- 2 dkg brie vagy rokfort sajt
- só, bors kuszkusz fűszerkeverék
- 2 dkg vaj
- 3 ek citromlé
- 0,5 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A körtét és az édesköményt kockákra daraboljuk és meglocsoljuk citromlével
A húst félbe vágjuk és zsákszerű mélyedést metszünk mindkét darabon, majd sózzuk és borsozzuk.
A zöldség és gyümölcs darabokat hirtelen átpirítjuk a felmelegített vajon. Közben fűszerezzük, rátesszük a sajt kockákat, majd a hús zsebekbe töltjük.
Egy kisebb tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a húsokat és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk addig, amíg megpirul, majd alufóliával letakarjuk és készre sütjük.
Fokhagymával ízesített olajon pirított kelbimbó levelekkel, sült körtével és sült édesköménnyel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









