Édeskömény és körtekockák csirkemellzsebben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Édeskömény és körtekockák csirkemellzsebben

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 kisebb édeskömény
  • 2 nagyobb körte
  • 2 dkg brie vagy rokfort sajt
  • só, bors kuszkusz fűszerkeverék
  • 2 dkg vaj
  • 3 ek citromlé
  • 0,5 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A körtét és az édesköményt kockákra daraboljuk és meglocsoljuk citromlével

A húst félbe vágjuk és zsákszerű mélyedést metszünk mindkét darabon, majd sózzuk és borsozzuk.

A zöldség és gyümölcs darabokat hirtelen átpirítjuk a felmelegített vajon. Közben fűszerezzük, rátesszük a sajt kockákat, majd a hús zsebekbe töltjük.

Egy kisebb tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a húsokat és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk addig, amíg megpirul, majd alufóliával letakarjuk és készre sütjük.

Fokhagymával ízesített olajon pirított kelbimbó levelekkel, sült körtével és sült édesköménnyel tálaljuk.