Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes-savanyú csirkemell falatkák recept

Édes-savanyú csirkemell falatkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 ek szójaszósz
    • 0,5 dl almaecet
    • 3 ek ketchup
    • 3 ek méz
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 0,5 kg csirkemell filé
    • 4 ek gm étkezési keményítő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kaliforniai paprika
    • 3 szál újhagyma
    • ízlés szerint só, bors és szezámmag

    Elkészítése:

    Az öntethez összekeverem a szójaszószt, az almaecetet, a ketchupot, a mézet és a fokhagymát, majd félreteszem.

    A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, nagyobb kockákra vágom, egy tálba teszem és sózom, borsozom. Rászórom a keményítőt, nyakon öntöm a felvert tojással és alaposan elkeverem.

    Egy serpenyőben olajat hevítek, majd megsütöm benne a csirkemell kockákat aranybarnára.

    Amikor a hús már szépen megpirult, hozzáadom a felaprított kaliforniai paprikát, a felkarikázott újhagymát, néhány percig párolom, majd meglocsolom az előre kikevert szósszal, összeforgatom, néhány percet pirítom és legvégén megszórom szezámmaggal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá