Édes-savanyú csirkemell falatkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 ek szójaszósz
  • 0,5 dl almaecet
  • 3 ek ketchup
  • 3 ek méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 4 ek gm étkezési keményítő
  • 2 tojás
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3 szál újhagyma
  • ízlés szerint só, bors és szezámmag

Elkészítése:

Az öntethez összekeverem a szójaszószt, az almaecetet, a ketchupot, a mézet és a fokhagymát, majd félreteszem.

A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, nagyobb kockákra vágom, egy tálba teszem és sózom, borsozom. Rászórom a keményítőt, nyakon öntöm a felvert tojással és alaposan elkeverem.

Egy serpenyőben olajat hevítek, majd megsütöm benne a csirkemell kockákat aranybarnára.

Amikor a hús már szépen megpirult, hozzáadom a felaprított kaliforniai paprikát, a felkarikázott újhagymát, néhány percig párolom, majd meglocsolom az előre kikevert szósszal, összeforgatom, néhány percet pirítom és legvégén megszórom szezámmaggal.