Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Currys kölessel töltött csirke recept

Currys kölessel töltött csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirke
    • 10 szem fekete bors

    Továbbá:

    • őrölt pirospaprika
    • kevés étolaj
    • 1 ek ketchup
    • 1 dl sör

    Töltelékbe:

    • 20 dkg csirkemáj
    • 10 dkg előfőzött köles
    • őrölt bors
    • curry por
    • őrölt pirospaprika
    • morzsolt majoránna
    • 1 vöröshagyma
    • kevés cayenne bors
    • 1 citrom reszelt héja
    • kevés fokhagymapor
    • fél citrom leve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Körethez:

    • 2 kg krumpli
    • 3 vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • őrölt pirospaprika
    • kevés morzsolt bazsalikomlevél
    • étolaj

    Elkészítése:

    A csirkét hideg vízben feltettem főni néhány szem borssal, 1 kanál sóval. 30 percig előfőztem.

    A csirkemájat külön edényben megfőztem fűszer nélkül.

    A kölest csirke alaplében megfőztem az előírás szerint.

    A közben meghűlt csirkemájat feldaraboltam apróra.

    Összeállítottam a csirke töltelékét: A vöröshagymát nagyon apróra daraboltam, enyhén megsóztam, majd elkevertem a darabolt csirkemájjal, a megfőtt kölessel, kevés borssal, sóval, majoránnával, 1 kanál curryporral, (paszta is használható) kevés őrölt pirospaprikával, pici cayenne borssal, ( csilipehely is használható hozzá, vagy csípős őrölt paprika).

    Hozzáreszeltem egy citrom héját, és belefacsartam fél citrom levét, kevés fokhagymaporral, és 2 tojással elkevertem, majd megtöltöttem vele a csirkét.

    A csirke lábait összekötöttem, és kívülről megsóztam, kevés őrölt pirospaprikával, 1 kanál ketchuppal elkevert 1 kanál olajjal kívülről bekentem.

    A krumplit megpucoltam, kockákra vágtam, megsóztam, kevés őrölt paprikával, bazsalikomlevéllel, és kevés étolajjal jól elkevertem. Hozzákevertem a felcsíkozott hagymát, a fokhagymagerezdeket, és a tepsi aljára terítettem.

    Erre fektettem a töltött csirkét, majd lefóliáztam, és a sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a krumpli is megpuhult. A legvégén a fóliát levéve 1 dl sört öntöttem a csirke tetejére csak azért, hogy kicsit ropogósabb legyen a csirke bőre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá