Hozzávalók:
Továbbá:
Töltelékbe:
Körethez:
Elkészítése:
A csirkét hideg vízben feltettem főni néhány szem borssal, 1 kanál sóval. 30 percig előfőztem.
A csirkemájat külön edényben megfőztem fűszer nélkül.
A kölest csirke alaplében megfőztem az előírás szerint.
A közben meghűlt csirkemájat feldaraboltam apróra.
Összeállítottam a csirke töltelékét: A vöröshagymát nagyon apróra daraboltam, enyhén megsóztam, majd elkevertem a darabolt csirkemájjal, a megfőtt kölessel, kevés borssal, sóval, majoránnával, 1 kanál curryporral, (paszta is használható) kevés őrölt pirospaprikával, pici cayenne borssal, ( csilipehely is használható hozzá, vagy csípős őrölt paprika).
Hozzáreszeltem egy citrom héját, és belefacsartam fél citrom levét, kevés fokhagymaporral, és 2 tojással elkevertem, majd megtöltöttem vele a csirkét.
A csirke lábait összekötöttem, és kívülről megsóztam, kevés őrölt pirospaprikával, 1 kanál ketchuppal elkevert 1 kanál olajjal kívülről bekentem.
A krumplit megpucoltam, kockákra vágtam, megsóztam, kevés őrölt paprikával, bazsalikomlevéllel, és kevés étolajjal jól elkevertem. Hozzákevertem a felcsíkozott hagymát, a fokhagymagerezdeket, és a tepsi aljára terítettem.
Erre fektettem a töltött csirkét, majd lefóliáztam, és a sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a krumpli is megpuhult. A legvégén a fóliát levéve 1 dl sört öntöttem a csirke tetejére csak azért, hogy kicsit ropogósabb legyen a csirke bőre.