Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőbensült csirkefalatok articsókával recept

Csőbensült csirkefalatok articsókával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 ek olívaolaj
    • 5 db burgonya
    • 1 db csirkemell filé
    • 2 doboz articsókaszív (16-20 db)
    • 5 db paradicsom
    • 1 doboz magozott fekete olívabogyó (15 dkg)
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl főzőtejszín
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 tk borsikafű
    • 1 tk oregano
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 5 dkg sajt, nálam füstölt parenyica

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra felvágom, 1 ek olajon fehéredésig pirítom, megszórom borsikafűvel, kakukkfűvel, megsózom és félreteszem.

    A krumplit meghámozom, fél centis karikákra szeletelem, sós vízben félig megfőzöm, leöntöm a vizet róla és félreteszem.

    A paradicsomokat keresztbe bevágom 2-3 percre forró vízbe teszem, lehúzom a bőrét 3-4 szeletre vágom és félreteszem.

    Az articsókaszíveket és az olívákat lecsepegtetem, félbevágom.

    A tejszínt, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot összekeverem.

    A maradék olajjal kikenem egy hőálló tál alját.

    Elhelyezem rajta a krumpli szeleteket, következő rétegben a húst, az articsókát, majd a paradicsomot és az olívabogyót.

    Végül ráöntöm a tejszínes tojáskeveréket, sajtot reszelek a tetejére.

    Sütőbe tolom és 200 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.

    Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel szórom meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá