Csőbensült csirkefalatok articsókával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • 5 db burgonya
  • 1 db csirkemell filé
  • 2 doboz articsókaszív (16-20 db)
  • 5 db paradicsom
  • 1 doboz magozott fekete olívabogyó (15 dkg)
  • 3 db tojás
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk borsikafű
  • 1 tk oregano
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg sajt, nálam füstölt parenyica

Elkészítése:

A húst vékony csíkokra felvágom, 1 ek olajon fehéredésig pirítom, megszórom borsikafűvel, kakukkfűvel, megsózom és félreteszem.

A krumplit meghámozom, fél centis karikákra szeletelem, sós vízben félig megfőzöm, leöntöm a vizet róla és félreteszem.

A paradicsomokat keresztbe bevágom 2-3 percre forró vízbe teszem, lehúzom a bőrét 3-4 szeletre vágom és félreteszem.

Az articsókaszíveket és az olívákat lecsepegtetem, félbevágom.

A tejszínt, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot összekeverem.

A maradék olajjal kikenem egy hőálló tál alját.

Elhelyezem rajta a krumpli szeleteket, következő rétegben a húst, az articsókát, majd a paradicsomot és az olívabogyót.

Végül ráöntöm a tejszínes tojáskeveréket, sajtot reszelek a tetejére.

Sütőbe tolom és 200 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.

Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel szórom meg.