Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra felvágom, 1 ek olajon fehéredésig pirítom, megszórom borsikafűvel, kakukkfűvel, megsózom és félreteszem.
A krumplit meghámozom, fél centis karikákra szeletelem, sós vízben félig megfőzöm, leöntöm a vizet róla és félreteszem.
A paradicsomokat keresztbe bevágom 2-3 percre forró vízbe teszem, lehúzom a bőrét 3-4 szeletre vágom és félreteszem.
Az articsókaszíveket és az olívákat lecsepegtetem, félbevágom.
A tejszínt, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot összekeverem.
A maradék olajjal kikenem egy hőálló tál alját.
Elhelyezem rajta a krumpli szeleteket, következő rétegben a húst, az articsókát, majd a paradicsomot és az olívabogyót.
Végül ráöntöm a tejszínes tojáskeveréket, sajtot reszelek a tetejére.
Sütőbe tolom és 200 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.
Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel szórom meg.