Csirkeszárny vele sült zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 6-8 csirkeszárny
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy sárgarépa
- 1 nagy paszternák (el is hagyható)
- 3-4 krumpli
- 1 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 4 dl víz
- 2 húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- 2-3 babérlevél
- szerecsendió
- kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.
A zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk fel nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a paszternákot vastagabb szeletekre, és a krumplit ízlés szerint kockára.
Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd pár perc alatt süssük meg a csirkeszárnyak mindkét felét úgy, hogy kapjon egy kis színt. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.
A fennmaradó zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és szórjuk meg a liszttel.
Kevergetve pirítsuk aranybarnára, majd öntsük fel a borral és a vízzel.
Ezután tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, a leveskockát, a babérlevelet, majd ízlés szerint fűszerezzük és forraljuk ki.
Egy tepsi közepén helyezzük el az elősütött csirkeszárnyakat, majd öntsük köré a kiforralt zöldséges levet. Ezután alufóliával fedjük le a tepsi tetejét.
Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük addig, még a csirkeszárnyak szép színt kapnak, és a szaft kissé besűrűsödik.
Tálaláskor a csirkeszárnyakat a zöldségekkel együtt szedjük a tányérra, majd ízlés szerint locsoljuk meg a szafttal.