Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeszárny vele sült zöldségekkel recept

Csirkeszárny vele sült zöldségekkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 csirkeszárny
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 nagy sárgarépa
    • 1 nagy paszternák (el is hagyható)
    • 3-4 krumpli
    • 1 ek liszt
    • 1 dl fehérbor
    • 4 dl víz
    • 2 húsleveskocka
    • őrölt bors
    • 2-3 babérlevél
    • szerecsendió
    • kakukkfű
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.

    A zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk fel nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a paszternákot vastagabb szeletekre, és a krumplit ízlés szerint kockára.

    Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd pár perc alatt süssük meg a csirkeszárnyak mindkét felét úgy, hogy kapjon egy kis színt. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

    A fennmaradó zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és szórjuk meg a liszttel.
    Kevergetve pirítsuk aranybarnára, majd öntsük fel a borral és a vízzel.
    Ezután tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, a leveskockát, a babérlevelet, majd ízlés szerint fűszerezzük és forraljuk ki.

    Egy tepsi közepén helyezzük el az elősütött csirkeszárnyakat, majd öntsük köré a kiforralt zöldséges levet. Ezután alufóliával fedjük le a tepsi tetejét.

    Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük addig, még a csirkeszárnyak szép színt kapnak, és a szaft kissé besűrűsödik.

    Tálaláskor a csirkeszárnyakat a zöldségekkel együtt szedjük a tányérra, majd ízlés szerint locsoljuk meg a szafttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá