Csirkeszárny vele sült zöldségekkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6-8 csirkeszárny
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 nagy paszternák (el is hagyható)
  • 3-4 krumpli
  • 1 ek liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 4 dl víz
  • 2 húsleveskocka
  • őrölt bors
  • 2-3 babérlevél
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.

A zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk fel nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a paszternákot vastagabb szeletekre, és a krumplit ízlés szerint kockára.

Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd pár perc alatt süssük meg a csirkeszárnyak mindkét felét úgy, hogy kapjon egy kis színt. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

A fennmaradó zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és szórjuk meg a liszttel.
Kevergetve pirítsuk aranybarnára, majd öntsük fel a borral és a vízzel.
Ezután tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, a leveskockát, a babérlevelet, majd ízlés szerint fűszerezzük és forraljuk ki.

Egy tepsi közepén helyezzük el az elősütött csirkeszárnyakat, majd öntsük köré a kiforralt zöldséges levet. Ezután alufóliával fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük addig, még a csirkeszárnyak szép színt kapnak, és a szaft kissé besűrűsödik.

Tálaláskor a csirkeszárnyakat a zöldségekkel együtt szedjük a tányérra, majd ízlés szerint locsoljuk meg a szafttal.