Csirkés tócsni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 6 db burgonya
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál tejföl
- 3 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:
- 2 dl étolaj
A tálaláshoz:
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek.
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre.
A húst sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot,a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk.
Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá,de el ne túlozzuk,mert akkor kiérződik rajta a liszt.
Egy serpenyőben olajt hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos,burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel és sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!