Csirkés tócsni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 6 db burgonya
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál tejföl
- 3 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:
- 2 dl étolaj
A tálaláshoz:
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek.
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre.
A húst sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot,a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk.
Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá,de el ne túlozzuk,mert akkor kiérződik rajta a liszt.
Egy serpenyőben olajt hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos,burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel és sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »