Csirkepaprikás puliszkaágyon recept

Hozzávalók:
A csirkepaprikáshoz:
- 80 dkg csirkemell filé
- kb 3,5 dl kész, üveges lecsó
- 1 fej vöröshagyma
- kevés zsiradék
- só
- bors
- pirospaprika
A puliszkához:
- 30 dkg kukoricadara
- 1 liter víz
- 1 teáskanál só
Továbbá:
- 2 dl tejföl
- kb 25 dkg túró
Elkészítése:
A kimért kukoricadarát kis lángon puhára főzzük a sóval elkevert, 1 liternyi vízben. Miután megfőtt margarinnal kent piteformába nyomkodjuk a puliszkát. A túrót rámorzsoljuk és a tejföl felét rákanalazzuk.
Elkészítjük a csirkepaprikást. A forró zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, felkockázott csirkemell filét is rádobjuk, fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a kész lecsót is sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát és annyi vízzel felengedjük, hogy épp csak ellepje.
Fedő alatt kb fél óra alatt puhára főzzük.
Az elkészült csirkepaprikást a tejfölös-túrós puliszkára kanalazzuk, majd a maradék tejföllel meglocsoljuk és előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt átforrósítjuk.
Tipp:
Gyakran kérdezitek, h a tészta-rizs-burgonya köreten kívül mi lehet még köret, pl ez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »