Csirkepaprikás puliszkaágyon recept
Hozzávalók:
A csirkepaprikáshoz:
- 80 dkg csirkemell filé
- kb 3,5 dl kész, üveges lecsó
- 1 fej vöröshagyma
- kevés zsiradék
- só
- bors
- pirospaprika
A puliszkához:
- 30 dkg kukoricadara
- 1 liter víz
- 1 teáskanál só
Továbbá:
- 2 dl tejföl
- kb 25 dkg túró
Elkészítése:
A kimért kukoricadarát kis lángon puhára főzzük a sóval elkevert, 1 liternyi vízben. Miután megfőtt margarinnal kent piteformába nyomkodjuk a puliszkát. A túrót rámorzsoljuk és a tejföl felét rákanalazzuk.
Elkészítjük a csirkepaprikást. A forró zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, felkockázott csirkemell filét is rádobjuk, fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a kész lecsót is sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát és annyi vízzel felengedjük, hogy épp csak ellepje.
Fedő alatt kb fél óra alatt puhára főzzük.
Az elkészült csirkepaprikást a tejfölös-túrós puliszkára kanalazzuk, majd a maradék tejföllel meglocsoljuk és előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt átforrósítjuk.
Tipp:
Gyakran kérdezitek, h a tészta-rizs-burgonya köreten kívül mi lehet még köret, pl ez.