Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepaprikás recept

Csirkepaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db konyhakész csirke /az enyém 1,60kg/
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
    • 3 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál őrölt kömény
    • 1 csapott evőkanál pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál zsiradék

    Elkészítése:

    A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. Én a bőrét lehúztam, mert nem szereti a család.

    A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt felkockázzuk.

    A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt, és 8-10 percig pároljuk.

    Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük 2 dl vízzel.

    Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk, és rövid lében puhára pároljuk.

    Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat, és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk, és visszatesszük bele a húst.

    Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska, orsó/ tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá