Csirkemellfilé olaszosan recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 12 db bazsalikom levél
- 2 csomag mozzarella
- 10 dkg parmezán
- 1 üveg olasz paradicsompüré
- 1 dl olívaolaj
- só
A panírhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 8 zsemléből pirított pankómorzsa
Elkészítése:
A csirkemelleket szeleteljük fel vékony, egyforma szeletekre, és enyhén kiverjük őket két fólia között. Azonban csak óvatosan, hogy ne törjük szét a húst.
A húsokat enyhén sózzuk és borsozzuk, majd hagyjuk állni.
A lisztet keverjük össze fokhagymasóval és egy kevés borssal. Ebben forgassuk meg a csirkemell szeleteket, aztán tojásban, és végül a pirított morzsában.
Egy sütőlemezre helyezzünk sütőpapírt, és ráfektetjük a panírozott szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben mindkét oldalát süssük szép pirosra.
Azoknak, akik nem aggódnak a sütő piszkosodása miatt, ajánljuk, hogy a húsokat közvetlenül a sütőrácsra helyezzék, így nem szükséges őket forgatni.
A húsokat kivéve megkenjük őket paradicsomszósszal, erre helyezzük a bazsalikomleveleket, kettőt minden szeletre, majd rácsipkedjük a bivalymozzarellát.
A mozzarellát előzetesen alaposan csepegtessük le. Ezt követően visszahelyezzük a húsokat a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
Azonnal tálaljuk, és bőségesen szórjuk meg parmezán sajttal!
A morzsa elkészítése:
A zsemléket aprítógépbe tesszük, és apróra daráljuk. Egy sütőtepsibe szórjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és sóval ízesítjük.
Forró sütőbe helyezzük, és időnként megforgatjuk egy sütőlapáttal, hogy minden oldalról szépen megpiruljon. Ezután hagyjuk kihűlni.
A legjobb, ha ezt a műveletet az előző nap végezzük el, én is így szoktam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









