Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemellfilé olaszosan recept

Csirkemellfilé olaszosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 12 db bazsalikom levél
    • 2 csomag mozzarella
    • 10 dkg parmezán
    • 1 üveg olasz paradicsompüré
    • 1 dl olívaolaj

    A panírhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 8 zsemléből pirított pankómorzsa

    Elkészítése:

    A csirkemelleket szeleteljük fel vékony, egyforma szeletekre, és enyhén kiverjük őket két fólia között. Azonban csak óvatosan, hogy ne törjük szét a húst.

    A húsokat enyhén sózzuk és borsozzuk, majd hagyjuk állni.

    A lisztet keverjük össze fokhagymasóval és egy kevés borssal. Ebben forgassuk meg a csirkemell szeleteket, aztán tojásban, és végül a pirított morzsában.

    Egy sütőlemezre helyezzünk sütőpapírt, és ráfektetjük a panírozott szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben mindkét oldalát süssük szép pirosra.

    Azoknak, akik nem aggódnak a sütő piszkosodása miatt, ajánljuk, hogy a húsokat közvetlenül a sütőrácsra helyezzék, így nem szükséges őket forgatni.

    A húsokat kivéve megkenjük őket paradicsomszósszal, erre helyezzük a bazsalikomleveleket, kettőt minden szeletre, majd rácsipkedjük a bivalymozzarellát.

    A mozzarellát előzetesen alaposan csepegtessük le. Ezt követően visszahelyezzük a húsokat a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.

    Azonnal tálaljuk, és bőségesen szórjuk meg parmezán sajttal!

    A morzsa elkészítése:

    A zsemléket aprítógépbe tesszük, és apróra daráljuk. Egy sütőtepsibe szórjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és sóval ízesítjük.

    Forró sütőbe helyezzük, és időnként megforgatjuk egy sütőlapáttal, hogy minden oldalról szépen megpiruljon. Ezután hagyjuk kihűlni.

    A legjobb, ha ezt a műveletet az előző nap végezzük el, én is így szoktam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá