Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell őzgerincformában sütve recept

Csirkemell őzgerincformában sütve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemellfilé
    • őrölt fekete bors
    • petrezselyemzöld
    • kevés vaj
    • kevés zsemlemorzsa
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek tejföl
    • 3 ek liszt
    • 15 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A húst apró, centis kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.

    A tojásokat elkeverjük, hozzáadunk 3 ek tejfölt, az aprított petrezselyemzöldet, a lisztet és 10 dkg reszelt sajtot. Jól összekeverjük.

    A tojásos masszába beledolgozzuk a húskockákat is, szükség szerint finoman utánaízesítjük.

    Egy 10 cm széles, 32 cm hosszú őzgerincformát vajjal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük, majd szép sorban kirakjuk a szalonnaszeletekkel úgy, hogy fedésben legyenek, és két oldalon túllógjanak a formán.

    A masszát beleöntjük a szalonnával bélelt formába, elegyengetjük, majd a lelógó szalonnadarabokat visszahajtjuk a masszára.

    Tetejére rákenjük a maradék tejfölt, és meghintjük a maradék sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Előmelegített, 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.

    A sütőből kivéve a formából sütőpapírra fordítjuk a húst, és a sütőbe visszatéve szép ropogós pirosra sütjük.

    A csirkemell őzgerincformában sütve kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 220 kcal
    Fehérje: 20 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá